Privacy Policy | Security Policy | Copyright Notice | Disclaimer

 

Malam Jasamu Dikenang 2017

Majlis Malam Jasamu Dikenang telah diadakan pada 11 Oktober 2017 bagi meraikan 60 daripada 181 pesara serta bakal KSM 2017 dari pelbagai Jabatan dan Agensi di Kementerian Sumber Manusia, yang disempurnakan oleh YB Datuk Aei ( Dr ) Richard Riot Anak Jaem, Menteri Sumber Manusia. YB Menteri dalam ucapannya menzahirkan  penghargaan pihak Kerajaan dan Kementerian khasnya kepada mereka yang diraikan atas segala sumbangan dan khidmat bakti yang dicurahkan sepanjang perkhidmatan. Beliau juga berharap mereka terus ceria, diberikan kesihatan dan bersedia juga 'bekerja semula' sekiranya dipanggil dan diperlukan pihak kerajaan.

Antara yang diraikan ialah mantan KSU, YBhg Dato' Sri Adenan, Ybhg Dato' Mohd Sahar Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), Tn Hj Zahrim Osman Pengarah Eksekutif NIOSH yang akan bersara mulai 3 November, Tn Hj Norman Kusin ( bersara mulai 24 Nov 2017 ) dan Tn Syed Mohamad Noor, Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Manusia.

Sementara itu, tiga orang telah terpilih menerima Pingat Perkhidmatan Cemerlang 2016, iaitu Ir Dr Majahar bin Abdul Rahman ( JKKP ), Encik Husdin Che Amat ( JKKP ) dan En Ganesan a/l V. Murugesu ( CIAST  ).

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!