23 Pemandu Nadi Putra Diambil Bekerja Semula

14 Ogos 2018 : Majlis menandatangani memorandum persetujuan diantara syarikat Pengangkutan Awam Putrajaya Travel & Tours Sdn.Bhd. bersama 23 pekerja yang ditamatkan perkhidmatan baru-baru ini telah diadakan di Jabatan Perhubungan Perusahaan Malaysia. Pihak syarikat telah bersetuju untuk memenuhi tuntutan pekerja di bawah seksyen 20 Akta Perhubungan Perusahaan 1967 iaitu untuk dipulihkan semula ke pekerjaan asal.

Majlis dipengerusikan oleh Ketua Pengarah Jabatan Perhubungan Perusahaan Malaysia, Ybrs. Tuan Haji Khalid Bin Jali, CEO Pengangkutan Awam Putrajaya Travel & Tours Sdn.Bhd. , Tuan Haji Rosli & Setiausaha Agung Transport Worker Union (TWU), Tan Sri Zainal Rampak.

Terdahulu, syarikat pengurusan Nadi Putra itu telah mengeluarkan notis makluman menyatakan perkhidmatan itu tidak beroperasi kerana menghadapi masalah dengan pemandu yang dikatakan tidak mahu bekerja. Perkhidmatan bas Nadi Putra dilaporkan semakin merosot apabila gagal mematuhi jadual perjalanan, selain banyak bas didakwa mengalami kerosakan dipercayai kerana gagal diselenggara dengan baik.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!