Program Mesra Menteri Bersama Warga KSM

22 September 2018 : Program Ramah Mesra YB Menteri Sumber Manusia bersama warga Kementerian yang bertemakan Gaya Hidup Selamat Dan Sihat telah diadakan di beberapa tempat sekitar Bandaraya Ipoh pada 21 dan 22 September lalu. Bermula dengan Ceramah Pemakanan Sihat di ILP Ipoh, diikuti dengan program pendakian Bukit Klebang setinggi 808 meter.

Menurut YB Menteri, gaya hidup selamat dan sihat akan menjadikan masyarakat dan pekerja yang lebih sihat serta mampu melakukan kerja dengan lebih baik, sekali gus meningkatkan produktiviti. Semua pihak perlu menyertai pelbagai aktiviti sihat dan berfaedah seperti program pendakian yang dianjurkan. Rakyat Malaysia adalah antara yang paling gemuk berbanding negara lain iaitu lebih kurang 46 peratus yang obese dan menghidapi pelbagai penyakit seperti diabetes, darah tinggi dan sebagainya.

Turut hadir Pegawai-pegawai Kanan Kementerian dan juga Warga Kerja Kementerian Sumber Manusia dari pelbagai Jabatan dan Agensi Di dalam Kementerian Sumber Manusia di Perak..

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!