Karnival Pekerjaan, Kemahiran Dan Keusahawanan Parlimen Pokok Sena 2018

29 Sept 2018 : Karnival Pekerjaan, Kemahiran Dan Keusahawanan Parlimen Pokok Sena 2018 telah berlangsung di SM Sains Pokok Sena yang di rasmikan oleh Ahli Parlimen Pokok Sena, YB Dato' Hj Mahfuz Omar yang juga Timbalan Menteri Sumber Manusia.

YB Dato’ Hj Mahfuz dalam ucapannya mengibaratkan kehadiran KSM serta majikan dalam mana-mana karnival kerjaya atau pekerjaan secara ‘outreach’ yang diadakan adalah umpama turun membawa tepak sireh meminang hingga ke pintu tangga untuk menyediakan peluang pekerjaan. Beliau berharap rakyat mengambil peluang ini dalam meningkatkan taraf hidup, tidak terusan bergantung kepada keluarga dan sekali gus mengurangkakan kadar pengangguran negara.

Sebanyak 5 majikan telah hadir dengan menawarkan lebih daripada 700 peluang pekerjaan. Dalam majlis tersebut YB Dato’ Hj Mahfuz juga menyampaikan Geran Skim Bantuan Galakkan Perniagaan OKU dan sumbangan kepada penduduk Pokok Sena. Turut hadir ialah YBhg Dato Amir Omar, Ketua Setiausaha Kementerian Sumber Manusia, YBhg Dato Mohd Jefrey Joakim Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Kerja Smeenanjung dan YB Dr Salmee Said, Exco Pendidikan dan Sumber Manusia Kerajaan Negeri Kedah Darulaman.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!