Job Fair @ UTC 5.0 Seluruh Negara6 Oktober 2018 : Program Job Fair @ UTC 5.0 telah dilancarkan serentak di tiga belas ( 13 ) lokasi di Pusat Transformasi Bandar (UTC) seluruh negara bagi membantu pencari kerja mendapatkan pekerjaan. Ini adalah sebahagian daripada komited kerajaan untuk menawarkan sebanyak mungkin pekerjaan kepada pencari kerja.

YB Timbalan Menteri Sumber Manusia dalam ucapan perasmiannya ketika melancarkan Program Job Fair @ UTC 5.0 Kedah, Alo Setar berkata kerajaan akan terus mencari kaedah terbaik untuk menyediakan peluang pekerjaan dan berharap rakyat tidak terlalu bergantung kepada pekerjaan dalam sektor awam yang kini dilihat semakin terhad. Pencari kerja juga disaran meneroka sektor swasta atau melakukan perubahan untuk bekerja sendiri sebagai usahawan. Sebab itu, kerajaan amat menitikberatkan pendidikan kemahiran untuk golongan muda agar mereka menjadi usahawan berjaya selepas menamatkan pengajian.

Dianggarkan terdapat sebanyak 20,000 kekosongan pekerjaan ditawarkan melibatkan 350 majikan pada Program Job Fair @ UTC 5.0 yang diadakan serentak di seluruh negera. Manakala Di UTC Kedah sahaja terdapat lebih 1,200 kekosongan.
TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!