Majlis Anugerah ARROW 2018

21 November 2018 : Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) di bawah Kementerian Sumber Manusia dengan kerjasama Yayasan AIDS Malaysia telah menganjurkan Majlis Anugerah ASEAN Red Ribbon for Outstading Workplace ( ARROW ). Dalam majlis tersebut, YB Tuan M. Kula Segaran, Menteri Sumber Manusia telah menyampaikan anugerah kepada 7 syarikat daripada negara ASEAN atas pencapaian cemerlang dalam menjalankan program kawalan dan pencegahan HIV/AIDS di tempat kerja

 Menurut YB Menteri, walaupun data yang direkodkan daripada The Joint United Nations Programme on HIV/AIDS (UNAIDS) telah menunjukkan laporan sebanyak 280,000 jangkitan HIV pada tahun 2017, yang mana 170,000 adalah kes yang menyebabkan kematian berkaitan AIDS, rawatan antiretroviral juga semakin mudah diakses dan kematian berkaitan AIDS telah berkurangan dan sekaligus meningkatkan kualiti hidup mereka yang dijangkiti HIV.

Majlis yang kedua kalinya diadakan hari ini turut dihadiri oleh Tuan Kung Phoak, Timbalan Setiausaha Agung Sekretariat ASEAN untuk Komuniti Sosio-Budaya ASEAN; Dato’ Amir Omar, Ketua Setiausaha, Kementerian Sumber Manusia; En. Lim Eng Hock, Timbalan Ketua Setiausaha (Operasi) Kementerian Sumber Manusia; Ir. Hj. Omar Mat Piah, Ketua Pengarah Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP); En. Bakhtiar Talhah, Koordinator ASEAN-BCA; dan delegasi ASEAN-BCA.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!